Persienner Stockholm

Kvalitetspersienner direkt från fabrik

Persienner

Persiennerna tillverkas i aluminium eller trä och finns i ett stort antal olika variationer som passar alla situationer.

Aluminiumpersiennen är en klassiker som fungerar som ett bra insynsskydd och släpper in rätt mängd sol. Du väljer mellan frihängande persienner och mellanglaspersienner som placeras mellan fönsterglasen.

Träpersienner är det verkligt eleganta alternativet. Med lameller i äkta trä skapar de en harmoniskt stämning i hemmet och fungerar som en vacker inredningsdetalj.

Träslagen vi använder oss av är Ek, Körsbär, Bok, Canary och Lind.

Alla de persienner vi levererar är måttbeställda och skräddarsydda enligt dina exakta mått. 

Jag har så stora fönster i mitt hus – finns en persienn som passar?

Persienner tillverkas numera i alla storlekar man kan tänka sig. Vi tar ett hus i Stockholm i söderläge med stora panoramafönster på huset som exempel – finns det då möjlighet att installera persienner? Ja, svaret är att det numera finns möjlighet att få persienner installerade på nästan alla sorters fönster.

Du kan alltså som ägare till detta hus i Stockholm ringa en firma, förslagsvis Fortaxa, som kommer och mäter, måttanpassar och därefter installerar dina persienner även om dina fönster nu alltså inte följer de vanliga och vedertagna måtten. 

Det kan alltså handla om större panoramafönster i ett hus eller vanliga lägenhetsfönster  – det är fullt möjligt att ha persienner på sina fönster oavsett typ.

Kan jag installera persienner i själv?

Att installera persienner är ett relativt tidskrävande jobb som lätt blir fel för en ovan hand. Är man tekniskt lagd och har gott tålamod så kan man dock spara en del på att själv installera sina persienner – man ska dock veta att det är relativt billigt att leja ut arbetet till en professionell firma och att man då också minimerar riskerna att något blir fel.

I de allra flesta fallen är det värt att betala några extra kronor för ett bra jobb. Bra hantverk får helt enkelt kosta lite extra och vi på Fortaxa är din expert på persienner i Stockholm!